Kleine Landschaps Elementen

Bomen, knotwilgen en houtsingels maken het landschap aantrekkelijk en afwisselend. Ze geven het landschap haar eigen karakter. Samen vertellen ze het verhaal over het ontstaan van dit gebied.  Bovendien zijn deze kleine landschapselementen (KLE) belangrijk. Bijvoorbeeld voor het aantal soorten insecten, vlinders en fluitende vogels. Maar ook voor de lucht- en waterkwaliteit en verkoeling van de omgeving.

 

Met elkaar maken we de Utrechtse Waarden mooier

De Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard, de gemeenten Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein, de provincie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht hebben de handen ineen geslagen. Samen met u willen we de kleine landschapselementen aanleggen en herstellen.

 

Helpt u mee het landschap te verbeteren of te herstellen?

Bent u een agrariër of particulier in het buitengebied? Heeft u hiervoor zelf grond of gebruikt u hiervoor grond in dit gebied? Plant bijvoorbeeld knotbomen of een hoogstamboomgaard. Ook het aanleggen van houtsingels en bosjes maakt het landschap spannend en steeds anders. En het leuke is, u kunt hiervoor een vergoeding ontvangen!

 

Wij dagen u uit! En u ontvangt een vergoeding op maat

Wij dagen grondeigenaren en -gebruikers van agrarisch land uit om mee te doen. Wij begrijpen dat de aanschaf van bomen en planten, het planten en beheren van landschapselementen tijd en geld kost. Samen met u maken we een plan dat past bij uw bedrijf en de omgeving. Uw inspanningen worden (deels) vergoed. 

 

Wat wordt er vergoed?

Elk bedrijf en elke omgeving is anders. Daarom ontvangt u een vergoeding op maat. Deze is gebaseerd op het plan dat we samen maken. Op basis van het plan, stelt de Agrarische Natuurvereniging contracten op. Uw vergoeding bestaat uit:

  • volledige vergoeding van de aanleg, het herstel en beheer van de kleine landschapselementen op het agrarische land.
  • gedeeltelijke vergoeding van de aanleg van beplanting van erven.

 

Hoe doet u mee?

Wilt u, net als wij, de Utrechtse Waarden mooier maken? Neem dan contact op met de Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard via Klaas-Hemke van Meekeren:

06-24911646 of klaashemke at polderprof.nl.